Onze roots

Het Inspectie Gilde is opgericht als nieuw onderdeel binnen Parkstad Groep. Onze dochteronderneming Parkstad Inspecties is een landelijk werkend en onafhankelijk adviesbureau op het gebied van elektrotechnische installaties en arbeidsmiddelen en gasinstallaties. ‘Veiligheid als norm’ is het bedrijfsmotto en dat komt tot uiting in alle diensten. Met vestigingen en partners in heel Nederland is Parkstad Inspecties een nationale speler, welke ook steeds vaker in België haar opdrachtgevers weet te vinden.

Parkstad Inspecties geeft zijn klanten onafhankelijk advies met betrekking tot het realiseren van de wettelijk vereiste technische veiligheid, brandveiligheid, bedrijfszekerheid en duurzaamheid van technische installaties.

Ook biedt Parkstad Inspecties advies en ondersteuning bij het vastleggen en implementeren van onder andere eisen, werkwijzen, procedures en processen voor veilige elektrische bedrijfsvoering volgens NEN 3140. Een van die vormen van ondersteuning is het uitvoeren van veiligheidsinspecties op basis van NEN 3140 en NEN 1010, maar ook de NTA 8220. Dat gebeurt volgens de eisen van SCIOS Scope 8, 9, 10, 12 en de BRL 6000. Ook bewaakt Parkstad Inspecties de bedrijfszekerheid en duurzaamheid van uw installaties door middel van thermografisch onderzoek en het controleren en bijwerken van de installatietekeningen.

Daarnaast kunt u ook voor de inspectie van alle typen stook- en verwarmingsinstallaties ten behoeve van de Wet Milieubeheer volgens SCIOS certificering scope 1 t/m 7 bij Parkstad Inspecties terecht.

Parkstad Opleidingen verzorgt alle instructies en opleidingen op het gebied van NEN 3140 en NEN 1010, en onderhoud en inspectie volgens SCIOS Scopes 1 t/m 10 en 12.

Parkstad Inspecties is sinds 2002 de specialist op het gebied van onafhankelijke kwaliteitsinspecties.

Meer weten over Parkstad Inspecties?

Neem direct en vrijblijvend contact op met onze collega’s: 088 – 467 73 28 of stel uw vraag via email.